500-річчя Реформації

     В нашій бібліотеці є чудова книга Саннікова С.В. "Популярна історія християнства"
    
    Як трапилося, що група малоосвічених бідняків з окраїни Римської імперії змогла почати релігійний рух, якого додержується сьогодні кожна третя людина, котра живе на землі? Творча група, яка працювала над книгою, вирішила просто й чесно розповісти читачеві, необізнаному з релігієзнавством і богословськими тонкощами, про історію найвеличнішої світової релігії. Розповідь не обмежується православними чи католиками. Книга розповідає про всіх, хто називає себе християнами. Автори намагаються показати історію християнства в Європі й Візантії, в Америці й Африці, скрізь, де воно поширилося.

    Сучасному читачеві важко сприймати тільки текст, тому в книзі ви знайдете понад 2500 історичних ілюстрацій, а також перекази, легенди й зразки першоджерел, що допоможуть поринути в таємничий світ минулого. У дорозі завдовжки у двадцять століть вас супроводжуватимуть Студент і Історик, із діалогу яких ви зрозумієте, чому можуть навчити давні події людину третього тисячоліття.
    В книзі 478 сторінок!
    31 жовтня 2017 року християни відзначають 500-річчя реформації. 31 жовтня 1517 року Мартін Лютер привселюдно оголосив про диспут із приводу індульгенцій, прибивши свої 95 тез до воріт церкви Віттенберга. З того часу цей день відзначається в багатьох країнах як День Реформації.

Коментарі