Всім, кому цікаво про стан книжкових фондів бібліотек

    Пісківська бібліотека №2 (вул. Шкільна 31) зараз знаходиться в бувшому клубі лісгоспу. З приміщенням нам не повезло. Свого не мали, весь час арендували. Коли бібліотека була в клубі Доку, весь книжковий фонд залило. Вода лилась із стелі всю весну. Возили сушити, в першу чергу українську і зарубіжну класику, в баню за 5 км від селища. 
    Белетристику спочатку купували за кошти платного абонементу, а коли його закрили, українську купували за свої гроші, а зарубіжну міняли в Малині: дві здаю,  одну дають. Міняю і зараз. Багато книг дарують люди. Дитячу літературу передавали Київські бібліотеки. За 2017 рік за гроші громади ми придбали 105 книг та 40 екземплярів періодичних видань. 
    Стосовно бібліотеки, що на вул. Шевченка, я б порадила Іраїді Анатоліївні із однієї кімнати зробити 3-в-1: клуб, музей, кінозал. У селищі є роди, предки яких були першими поселенцями Пісківки. Нехай кожна така сім'я оформить свій стенд із деревом свого роду. Тут доречний буде і виставковий стелаж із краєзнавчою літературою (у бібліотеці є класні книги про Пісківку). От Вам і музей. Живий. Наш. 

    Поставити 30 легких стільчиків щоб можна було проводити різні заходи, запрошувати письменників. Я буваю в Києві на таких зустрічах і мені дуже сподобались такі не великі затишні зали при книжкових магазинах.
    Вистачить місця і для столів, для гуртка "моделіст-конструктор". Щоб було у нашому селищі не тільки все для спорту та танців, а й для серця і розуму. 
    У Малині проходили змагання "повітряний бій". Виступали діти із радіокерованими моделями. У Пісківці, я чула, є чоловік, який все життя робить моделі літаків. Можна також запросити спеціаліста із Святошинського дитячого клубу.
                        вічний спонсор Пісківської бібліотеки №2 (вул. Шкільна, 31), бібліотекар Тимошенко Людмила Іванівна 

Коментарі

  1. Це дуже гарна ідея, про бібліотеку на Шевченка, я просто у захваті. Знаю, що ви з мамою дуже переймаєтесь своєю справою і своєю бібліотекою, в яку я, доречі записана з 6 років, тобто фактично уже 30 років! І ще з дитинства у мене образ бібліотекаря асоціюється з Людмилою Іванівною, шкода, що зараз заходжу рідко, адже в основному читаю книги в електронному вигляді, але знаю, як ви багато робите для того аби не втратити свого читача і привити підростаючому поколінню любов до книг, за це велике вам спасибі.Сподіваюся, що і в нашому селищі будуть зміни на краще, знайдеться і постійне місце для Вашої бібліотеки з сучасним ремонтом, якщо потрібна якась допомога-звертайтеся, допоможу чим зможу.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую. Буде потрібно звертайтесь.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар