Нащадки першопоселенців. Хоменки



До нашої бібліотеки принесли купчу, датовану 1915 роком. В ній сказано, що Хоменко Федор Микитович (1876 р.н.) купив земельну ділянку в селі Мигалки, в урочищі «Оболон».


 
       Пан з Мигалок був зацікавлений в будівництві Тетерівської залізниці, тому заохочував жителів переселятись. Землі кожному давали стільки, скільки вирубали лісу. Тому Федор Микитович, його дружина, Хоменко Палажка Борисівна (1880 р.н.) і діти: Ліза (1900 р.н), Остап (1902 р.н.), Василь (1904 р.н.), Дмитро (1915 р.н.), Олександр (1919 р.н.) переїхали жити в Рудню Пісківську. В них був 17-й двір, приблизно там, де зараз знаходиться селищна рада. Також в Пісківській Рудні жили вже родини Вишняків, Шульгачів, Ткачів, Кондратюків.

Сини: Остап Федорович, Дмитро Федорович, Василь Федорович

Донька Ліза з чоловіком (2 травня, 1953 рік)
        Для залізниці люди тачками возили пісок, засипали луг біля річки. Коли побудували колії, Федір Микитович попросився працювати стрілочником. Цієї професії навчили його вантажники. Так і пропрацював на залізниці все життя.
     Його сина, Дмитра Федоровича, багато людей знали як гарного гармоніста. Грав на свята та на танцях, вивозив школярів на конкурси музичної самодіяльності в Київ.



Дякуємо за надану інформацію
 Масленко Людмилі Любомирівні і 
Хоменку Олександру Дмитровичу.

Коментарі