Читаємо граючись

Сьогодні багатьох батьків турбує, що їх діти мало читають. Весь вільний від читання час йде на електронні гаджети, соціальні мережі та підліткові відеоблоги. А ви самі коли востаннє читали "Божественну комедію" Данте? А Петрарку давно гортали? А це - шкільна програма з літератури. Діти вимушені поглинати далеко не ті книги, які ми будемо читати після роботи, щоб відпочити. Само собою, діти теж не в захваті від такого чтива. А скільки всього цих книг треба прочитати за програмою? Десятки з двох предметів: української та зарубіжної літератури. Тому не будьте суворі якщо дитині не подобається читання обов'язкових книг. 
На допомогу дітям ми придумали графік читання, який дозволяє їм весело проводити літні канікули і одночасно читати книги за програмою. 
1. Витрачаємо на книгу не більше 6 днів! Визначаємося за скільки днів хочемо прочитати книгу. Наприклад, за 5 днів.
2. Розділяємо кількість сторінок на ці дні. Наприклад, книга В. Нестайка "Тореадори з Васюківки" має 423 сторінки. Ділимо їх на 5 днів і отримуємо: 423:5+близько 85 сторінок на день.
3. Тепер хай дитина вибере максимально можливу кількість сторінок, які вона зможе за один раз прочитати без вмовлянь та стресів. Наприклад, сторінок 15.
4. Підраховуємо скільки разів нза день дитина має взяти до рук книгу і прочитати по 15 сторінок: 85:15= отримуємо близько 6 разів. 
5. Обов'язкове правило: перший раз читати вранці вліжку одразу як прокинувся, а останній - ввечері перед сном. Отже на день припадає всього 4 рази, які ви самі можете розподілити за власним бажанням. 
Діти люблять бачити результат своєї праці, тому кожен прочитаний раз закреслюється.
А ще якщо ви хочете щоб ваша дитина читала, то пам'ятайте, що діти копіюють поведінку батьків, їхні манери та звички. Якщо вечори ви проводите, листуючись з колегами і друзями перед телевізором, то вона вважає таку поведінку нормальною і стане копіювати її. Тому дуже важливо, щоб дитина бачила вас з книгою. Звичайно, це не означає, що ви повинні весь свій час проводити вдома, занурившись в читання. Досить того, що ви читаєте перед сном або ввечері, коли видається вільна хвилинка. Ваша дитина спостерігає за вами і сприймає таке проведення часу як нормальне і тоді вона обов'язково полюбить прекрасний світ книги.

Коментарі