Якщо є книга — потрібна для неї і закладинка!


                               
Як тільки люди навчилися робити книги або щось, що нагадувало книги, вони придумали закладинки. Наприклад, стародавні єгиптяни відзначали шматочками папірусу потрібні свитки.
Надалі в рукописних фоліантах (спочатку пергаментних, а потім і паперових) теж потрібно було якимось чином відзначити необхідні сторінки, щоб не гортати об'ємний том «від і до» в пошуках якихось «обраних місць».
Дорогоцінні сторінки елементарно треба було берегти, щоб вони не пошарпалися.  Пізніше в книги стали вклеювати шовкові стрічки .
Цей прийом використовується і сьогодні, але тільки в дорогих, класичних виданнях. Для всіх інших потрібні закладинки.
Уже незабаром розпочнеться новий навчальний рік, а з ним – і шкільні будні. Тож ми запропонували своїм читачам разом створити креативні закладинки, які стануть чудовою прикрасою улюбленої книги чи звичайного підручника!
Усім дітям надзвичайно подобається малювати. Звісно, не кожен може створити дійсно гарний малюнок, але це ж не привід опускати руки! Ми вирішили за основу взяти шаблон дудлінгу (антистрес-розмальовки) та розфарбувати його.
     
Нанесення навіть дуже простих візерунків дозволить створити надзвичайно гарну авторську закладинку. Для цього потрібно лише вдало поєднати візерунки та розфарбувати їх у яскраві кольори! А щоб закладинки прослугували не один рік ми їх заламінували (від чого діти були у захваті)!
       
А потім розрізали
        
                                      
Ламінатор, різак, та інше цікаве приладдя надали та навчили як ним користуватись Анастасія та Алік Смоліни, а також додали яскравих кольорів та трішечки чарівності у повсякденність!
Створення оригінальних закладинок власноруч – це захопливо та весело! Головне, що їх можна зробити своїми руками, залучаючи до роботи навіть маленьких дітей. Виготовлення паперових закладинок своїми руками — це, мабуть, один з найбільш простих способів навчити дітей щось майструвати.
     
В нашій бібліотеці є багато книг та журналів, які надихають на творчість.
                     



Коментарі