#Книга_на_вихідні #Підліткам

📔«Недоторка» Тетяна Корнієнко

📌Жанр: Психологічна казка. Історія, що виглядає з-під зонтики☔

📖Сюжет: Ми ховаємось під парасолькою під час дощу, під час сильної спеки. Але часом зустрічаються люди-зонтики. Від кого чи від чого ховаються вони?

Головна героїня Аля – саме така людина. Дівчинку змалечку привчали до чистоти і до того, що все навколо – мікробне. і привчили так, що в Алі тепер буквально фобія до бруду. Вона не користується ліфтом, адже це «найбільш негігієнічне місце в будинку», не має комп'ютера, бо «він шкідливий, очі псує, опромінює», і завжди носити із собою пляшечку з перекисом, щоб за найменшого контакту з мікробами протерти шкіру. У свої 14 років вона чудово розуміє, що страх чимось заразитися – надмірний і надуманий. Та попри все, при кожній нагоді мчати до рукомийника 🛀. Вона навіть «діагноз» собі поставила – божевільна, чи crazy😵. 

Друзів у неї немає. Бо в школі таких одразу помічають. І влаштовують, що? Правильно! Булінг. Клас, очікувано, насміхається😁 з недоторки. Дівчину постійно ображають і глузують, називаючи Мийдодіром, роблять усілякі капості. Сподіватись, що однокласники порозумнішають – надія примарна. 

А тому Аля, усамітнюється сам на сам із собою, своїми думками та картинами, аж доки не закохується... 💖 Як знайти силу відмовитися від свого зонта? Спойлерів не буде 😄. Книжка на 103 сторінки з купою малюнків.

❗️ «Квіти мають падати на голову, якщо вже хтось тобі ними обсипає, а не на зонтик»💐☔

💭«Недоторка»☔ - книга📗 для і про підлітків. Історія про шкільне життя-буття, першу закоханість💖, дружбу та ворожість. Про все, що переживає майже кожен підліток. Про гіперопіку. Частково, треба зазначити, що подібній фобії Аля має завдячувати мамі. Бо саме вона з дитинства хапала доньку за руку і казала: «Не гладь котика, він блохастий! Не грай у пісочнику, там мікроби!...» От і виросла донька з постійним страхом мікробів та зарази, що ховається за шкірним кущиком і за шкірним дотиком, навіть нижнім.

Книга написана дуже простою мовою, щодо оформлення, то таке враження, що тримаєш у руках справжній дівочий щоденник📓.

У підлітковому віці діти часто тримають переживання при собі. Тому читання зрозумілої книги, саме такої, яка потрібна на даний момент – може справити позитивний терапевтичний ефект.

Коментарі