#Книга_на_вихідні #роман


📕«Страшенно голосно і неймовірно близько»📕 Джонатан Сафран Фоєр
📌Жанр: роман.
✍Джонатан Фоєр – правнук євреїв, які вижили під час Голокосту. Його прадіда врятувала від загибелі дівчина-односельчанка.
У правдивості цієї історії Джонатан ніколи не сумнівався, всі ці роки сім'я зберігала реліквію — пожовклі фото тієї, завдяки кому зміг продовжитися рід Фоєрів.
1996-го майбутній письменник прилетів до України. 19-річний американець сподівався знайти незнайомку, маючи в запасі лише її фото, ентузіазм та гроші на оплату перекладача.
Джонатан Сафран Фоєр — один із найбільших неординарних авторів сучасності, володар численних літературних відзнак. Екранізація його творів має тисячі шанувальників у різних країнах.
📖Сюжет:
Героїв цієї книжки торкнулися дві великі трагедії ‒ теракт 11 вересня та бомбардування Дрездена під час Другої світової війни. І у всіх ‒ втрати найближчих.
Оскару 9 років. 11 вересня 2001 року його батько загинув через атаку терористів. З того дня Оскар майже не спить, він страждає від нападів паніки. Йому здається, що депресія важкими черевиками скула його ноги. Ще й мати почала зустрічатися з чоловіком, на ім’я Рон. Щастя відвернулося від Оскара.
Поки одного дня в шафі свого батька хлопчик не знаходить ключ. Що ж він відмикає? Єдина підказка — прізвище Блек, написане на ключниці. Тепер в Оскара є мета. Він хоче зв’язатися з усіма мешканцями Нью-Йорка, на прізвище Блек, щоб спитати про свого батька і знайти те, що цей ключ відімкне. Так він дізнається історії їхнього болю та радості, зустрінеться з жінкою з Емпайр-Стейт-Білдінг, а Оскарів загадковий сусід розкриє таємницю, яку приховував від малого все життя.
Оскар ще не знає, куди приведе його дорога пошуків. І що ховається під тим замком, який відмикається батьковим ключем: незміряне горе чи омріяне щастя?..
💭Сумно, щімко.
Але це не звичайна жаліслива історія. Так, тут про втрату. Про те, що ніколи не знаєш, коли твоє життя закінчиться. Про те, як важливо встигнути сказати головні слова.
Але це й про боротьбу. Про те, як дев’ятирічний хлопчик в процесі свого пошуку долає життєві перешкоди та свої душевні травми.
📌Цитати:
«У житті нам постійно доводиться знайомитися і розлучатися з людьми! Із сотнями, тисячами людей! Треба лише відчиняти двері, щоб вони могли приходити. Хоча, так вони зможуть і піти геть.»
«...музика лише настільки сумна, наскільки сумним є її слухач..»



 

Коментарі