Марущак Микола Васильович - заслужений майстер народної творчості.

    Проживав по вулиці Лісна, 84. Його роботами милуються в Україні і за кордоном. Мав багато учнів. У Тетерівську лісну дослідно-виробничу станцію прийшов у 1972 році різчиком по дереву сувенірного відділу в цех деревообробки. Пізніше працював художником-майсторм в Тетерівському дослідно-виробничому лісгоспі. 
    Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 21 липня 1988 року присвоєне почесне звання Заслуженого майстра народної творчості Української РСР.
    На жаль, мало збереглось фото його робіт. Але я знаю, що його вироби є майже в кожному обійсті нашого селища. Тому я прошу односельчан переслати на наш блог або сторінку у фейсбуці фото його робіт. Або подзвонити мені по номеру 096-2292316. Я прийду до вас і зроблю фото сама. Або принести в бібліотеку, що по вулиці Шкільна, 31 (Піонерська.) Клуб лісгоспу. Звертаюсь до рідної сестри Миколи, яка живе в Ірпені надати нам матеріал, який вона зберігає у себе. Народився Микола Васильович у селі Білогородка Ізяславського району Хмельницької області. 
    Дякуємо за документи, надані його жінкою Марущак Марією Антонівною. На фото Марія в центрі. Робить інкрустацію скриньки соломкою.
 
   Надаємо фото документів Марущака Миколи Васильовича.


















 
     Матеріал підготували та впорядкували Тимошенко Людмила Іванівна та Рудніченко Наталія Вікторівна.

Коментарі

  1. Дякую за проведену роботу та викладений матеріал.Пам ять - це святе.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар