Бодо Шефер "Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей"



Фото - Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей 
Автор книги - Бодо Шефер - один з найвідоміших фінансових консультантів у світі.
Повчальна і добра дитяча книжка.
Книга написана простою і доступною мовою у формі дитячої історії. Немає довгих художніх описів, зайвої деталізацій подій чи станів героїні Кіри. Словом, відсутнє те, від чого діти, як правило, нудьгують. Дуже швидка зміна подій.
Це історія дівчинки, яка мріяла про ноутбук і поїздку за кордон на навчання, але її батьки не могли собі цього дозволити, так як самі не могли вилізти з боргів.
Книга може навчити дітей, як правильно поводитися з грошима, адже розповідь про дівчинку і собаку, яка вміла говорити і тому допомагала хазяйці правильно розподіляти кошти, вплине на дитину набагато сильніше, ніж постійні претензії по типу "Ти не вмієш економити", "Ми не друкуємо гроші" і тому подібне. Вона невимушено і по-доброму дає поради.
 Не важливо скільки грошей ти маєш, важливо як ти їх витрачаєш, чи вмієш ти їх розумно зберігати і примножувати. Тут багато практичних порад і підказок як це зробити грамотно і правильно з точки зору фінансового боку.
Що ми взяли з книжки? Щоденник успіху. Дуже класна штука, простий спосіб заохочення і фіксування своїх досягнень. Головне – щоденно відмічати справи , які вдалися та хвалити себе, відмічаючи в щоденнику. Не менше пяти справ, за які треба себе похвалити. Гарна ідея зі скарбничками та пріорітетами. Навідміну від дорослої літератури, до кожного корисного правила наводяться не аргументи, а цікавий образ. Наприклад, образ з курочкою. Окрім того, книга вчить не лише використовувати гроші, а й вірити у себе. Мабуть, якби уявити, що фінансову грамоту викладав і, справді, собака, то діти ковтали б кожне слово і з радістю вели свої записи у своїх щоденниках прогресу.
Книга в цілому, налаштовує на позитив і успіх. Вона буде корисною для всіх, хто виріс у звичайній родині, і вмінню поводитися з грошима не навчений, для тих, хто щоразу дивується, куди гроші діваються. Для підлітків, які тільки замислюються про власні гроші, про заробіток і взагалі.
 Я впевнена, що "Мані" найпростіший спосіб познайомити своїх дітей з фінансовим світом, і, можливо, вони теж захочуть розпочати накопичувати кошти, щоб створити свою золоту курочку.

Коментарі