Азбуку створили в молитві. 24 - травня День слов'янської писемності та культури.


    Не одне століття вчені всього світу намагалися розкрити таїну слов'янського алфавіту, започаткованого, як відомо, знаменитими братами Кирилом і Мефодієм. Цікаві гіпотези свого часу висували такі вчені, як М. Толстой, М. Трубецбкий, Ю. Чернохвостов. Який, наприклад, вважав, що глаголиця, створена Кирилом, є утворенням із трьох елементів, трьох Божественних символів - хреста (знака хреста), трикутника (символу Божественної Трійці), кола (символу всемогутності), нескінченності та досконалості Бога.
    На думку професора О.І. Потапенка слов'янська азбука - це суцільний зв'язний текст, Всесвітня молитва, Господній заповіт людства (Логоса, Космічного Розуму), глибоко закодовано символічне послання Бога (Логоса). У перекладі на популярну мову воно звучить так: "Бог - це добро, це життя, це єдиномисліє. Якщо ви хочете бути щасливими, живіть у праці, злагоді, чеснотах, навчайтесь, не порушуйте заповіді, клятви, дані Богу і ближньому".
     В цей день у нашій бібліотеці пройшов майстер-клас, на якому діти створили власні іменні блокноти та прослухали про День слов'янської писемності та культури та Кирила і Мефодія.








   

Коментарі