Магія Купальської ночі

 
  Свято Івана Купала найколоритніше та найцікавіше магічне народне свято. Одним з його атрибутів є віночок, сплетений з різноманітних трав та квітів. Сьогодні в нашій бібліотеці ми з дівчатами плели купальський вінок - не просто окрасу, а й оберіг, "знахар душі", бо в ньому є така чаклунська сила, що болі знімає та волосся береже. Під час майстер-класу читачі обговорювали традиції свята, обряди, легенди та власні цікаві історії. Запашні квіти  принесли учасники заходу. 







































   Головна сировина для найсильніших оберегів - це трави. У цю пору вони стають особливо цілющими, дають здоров'я і життєву енергію, захищають від негативу. На Купала магічну силу знаходять всі трави, навіть ті, які зустрічаються найчастіше. Наприклад, подорожник. Зберіть його і покладіть біля ліжка. Це гарний оберіг любові та гармонії в родині. Дуже добре, якщо ви зберете полин - це потужний оберіг, що надає сили і сміливості, береже від порчі та злих духів. Кропиву та папороть клали на поріг, щоб захистити себе від відьом. У цей день прийнято ходити в лазню і перший раз паритися свіжими березовими вінками. В "Іванський віник" можна додати квіти та листя папороті. А краще зробити його з дванадцяти трав, зібраних в купальську ніч.
    Збирати трави краще на сході сонця або опівночі. Обов'язково в гарному настрої і з добрими думками.
    А які саме рослини є лікарськими, і як саме святкували Івана Купала наші пращури, ви зможете прочитати в книгах, представлених на книжковій виставці "Магічна Купальська ніч".

    Це свято дає можливість нам хоч раз на рік зануритись в містичну ніч, яку так любили наші пращури.

Коментарі