25 жовтня – Всесвітній день макаронів.


Цікаві факти:
- В Італії усі макаронні вироби називають "паста", тобто - "тісто для макаронів". У світі існує від 400 до 600 видів пасти. Італійці для приготування пасти використовують виключно борошно пшениці твердих сортів
- Першу машину для виготовлення та сушіння спагетті винайшли в Італії в 1819 році.
- Лідер виробництва макаронів - компанія "Il Pastifico Buitoni". Вона була заснована найпершою в 1827 році і названа на честь її засновниці.
- У композитора Россіні є одкровення про те, що "плакав всього лише два рази в житті: перший раз - коли в перший раз почув, як грає Паганіні. Другий - коли впустив страву з макаронів, приготовану тільки що ним самим".
- В Італії існує жанр фільмів - спагетті-вестерн. У цьому стилі з 60-х років було знято близько 600 фільмів.
- У Лондоні в ресторані Bluebird в спеціальному меню для тварин є позиція макаронів "піні" з беконом.
- За поїдання макаронів за кермом і створення небезпечної обстановки на дорозі голландський водій Мартін Веенс був засуджений до 8 тижнів в'язниці.
- У 2005 році під час розкопок стародавнього поселення Лацзянь на березі річки Хуанхе був знайдений горщик з локшиною, вік якого становить 4 000 років.
- У 2005 році американець Боббі Хендерсон придумав релігію пастафаріанства. Його божеством був Літаючий Макаронний Монстр. Послідовники Летючого макаронного Монстра (ЛММ) називають себе пастафаріанцями. У містечку Кроссвіль навіть був встановлений пам'ятник літаючого макаронному монстру.
- 1 квітня 1957 року телеканал Бі-Бі-Сі показали жартівливий сюжет про небувалий врожай макаронів у Швейцарії, головним досягненням вважалася однакова довжина всіх макаронів. У 2004 році схожий сюжет зробили в Україні.
З макаронів можна не тільки готувати смачні страви, але і створювати незвичайні декоративні вироби. Є маса оригінальних ідей, завдяки яким ви зможете цікаво провести час за виготовленням макаронних елементів декору.
Купуючи макарони для виробів, вибирайте цікаві сорти різних форм та розмірів. Тоді й саморобка вийде цікавішою. Для наклеювання можна застосовувати гарячий клеючий пістолет.
Ось такі підставки вийшли в нас.






















Коментарі