Вогонь війни у пам'яті народній



Понад 70 років минуло з того часу, як відгриміла війна на нашій землі. Мужні воїни здолали ворога, дорогою ціною здобули перемогу. Сьогодні знову настав час захищати Україну від загарбників, знову проливається кров героїв. Згадаймо ж безстрашних захисників рідної землі. 
Пам’ятай!
Коли побачиш влітку в полі                                    Вони себе не вберегли,
Червону квітку —
 символ волі,                              Але край рідний захистили.
Згадай синів безстрашних України,
                       У полі маки зацвіли
Що
 полягли на землях Батьківщини.                     Там, де герої ці спочили.


                                                 Твоє життя безхмарне нині.
                                                 За це їм дякуй, пам’ятай:
                                                 Герої захистили Україну
                                                 Колись і зараз твій боронять край.  
                                                                                                            (Марія Устичук)

  У нашій бібліотеці є книга «Безсмертя. Книга Пам'яті селища Пісківка Бородянського району Київської області 1941-1945», яка вийшла друком у 2003 році.  Авторський колектив книги: Руль Григорій Нечипорович - голова Ради Ветеранів (керівник); Польовик Володимир Олексійович - член Ради Ветеранів, головний упорядник історичних матеріалів; Лупейко Віктор Юхимович - заслужений вчитель України, письменник; Білоконь Леонід Олексійович - старший вчитель історії Тетерівської школи 1-3 ступенів ім. Ніни Сосніної. Оскільки, в кожному населеному пункті є свої ветерани, з їх героїчними бойовими подвигами, ветеранська організація селища Пісківка вирішила створити свою Книгу Пам'яті, в якій розповісти про наших ветеранів-земляків, що внесли свій вклад у перемогу, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільйони життів, принесла лихо і горе на нашу українську землю. 
Під час Другої світової війни українці проявили неповторну мужність і героїзм відстоюючи  волю і незалежність своєї Батьківщини. У страшні роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. В книзі Леоніда Олексійовича Білоконя "Пам'ять поколінь" є стаття про Колю Кузьменка, який не пошкодував власного життя та героїчно боровся за визволення нашого краю. 
Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 73 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні. Та пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях. 
Майстер-клас та бесіда з дітьми про червоний мак — символ пам’яті про тих, хто загинув, захищаючи нашу землю, — допомогли розповісти школярам про минуле і сьогодення України, кожен учасник мав змогу виговити власну квітку.На завершення заходу, учням був проведений огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Вогонь війни у пам'яті народній».


Коментарі