Таіс Золотковська "Лінія зусилля"




Сьогодні ми поговоримо про книгу "Лінія зусилля" Таїс Золотковської.
В романі три головних герої - Герман, Ханна та Віра.
Герман Кац - підліток, якому дуже тяжко вдається контролювати свої емоції. Він в цьому віці, коли вибудовується характер, закладаються моральні принципи та погляди, робиться вибір, який сформує подальше життя. І от в цей непростий для підлітка час, до його власних проблем, додаються ще й тяжкі відносини між батьками.

Ханна Кац - заміжня жінка, віруюча іудейка, вона присвятила своє життя сім'ї, поховавши власні мрії. Таке життя морально її виснажує, вона забула, що таке щастя. Але коли в місті з'являється незнайомка, Ханна закохується і отримує другий шанс віднайти щастя.
Віра Литвинова - слабка людина. Втрата кохання, проблеми з навчанням, нестабільна робота - вона просто сідає в потяг і тікає від проблем. Чи зможе Віра перемогти свій страх і навчитись приймати зміни життя?
Не дивлячись на деякі не зовсім стандартні сюжетні лінії, вони не викликають неприйняття, а навпаки схиляють до співпереживання героям, їхнім радощам та невдачам.
В цьому романі є всього: і життєва філософія та розвиток героїв, і елементи містики, і детектив, і любний роман. Книжка просякнута єврейською тематикою: багато традицій, термінів, свят.
Ця книжка отримала багато гарних відгуків від наших читачів. Вдячні авторці за такий подарунок нашій бібліотеці.

Коментарі