#Книга_на_вихідні #Роман від #Український_Інститут_Книги



📘«Спитайте Мієчку» Євгенія Кузнєцова
📌Жанр: роман. Затишна історія, з якою ви на пару вечорів забудете про дощову весну та поринете в прихисток літа та тепла.
📖Сюжет:
"Життя не завжди можна жити, часом треба від нього сховатись".
А у вас є місце сили? Найчастіше це те місце, де ми були малими, захищеними надійними люблячими дорослими, де нам затишно та спокійно.
Ось і героїні цієї книги вирішили поставити життя на паузу, хоча б до вересня, та повернутись у місце свого дитинства. Заплетені стіни старого будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч.
Але літо час не спиняє: на порозі будинку з'являються люди з колишнього, теперішнього та майбутнього життя. Усі в цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо йде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми та рішення біжать наввипередки.
💭Тут я дізналась, що Мієчка – це Соломія, але мені це не заважало плутати Мієчку з Лілічкою. На початку ще намагалась розібратись в хитросплетіннях сімейного родоводу і хто кому ким приходиться, а потім розслабилась і просто спостерігала за історією жінок трьох поколінь, які зібрались під одним дахом, у своєму місці сили, десь посеред літа.

Коментарі