#Книга_на_вихідні. #Жахастик

📕"По той бік пам'яті" Ксенія Циганчук.
📌Жанр: хорор-казка – це і страшна казка, і трилер, і жахастик.
📖Сюжет:
Безкінечний дощ та грози, наче списані з сьогоднішньої погоди.
Група молодих людей - три хлопця і дві дівчини, їдучи на дачу, застрягають посеред лісу в багнюці біля поламаної машини. Друзі вирішують покинути машину і відправитися на пошуки когось, хто зможе їм допомогти. Вони підходять до старого села з дивною назвою Марена. Як потім стає відомо, Марена - богиня смерті у наших пращурів.
Спорожнілий хутір, відрізаний від цивілізації, де живуть лише старі, що досі вірять усіляким забобонам і стародавнім легендам, - от вам і тло історії. Додамо ще сюди дивну бабцю, в якої оселились герої, старовинну книгу казок, яку не можна брати (але хіба це когось колись зупиняло?), моторошні явища на цвинтарі та ліс і дорогу, яку розмиває безкінечним дощем. І тоді вам дійсно стане лячно.
Ласкаво просимо то той бік пам'яті предків, по той бік казок і вірувань!
💭Ви знали, що Баба Яга в казці уособлює мерця і потойбічний світ, а хатинка на курячих лапках - домовину?
В цьому творі всі народні казки і вірування описанні з геть іншого боку. Тут узята темна сторона казок, тобто з кров'ю, вбивствами і жертвопринесеннями. Авторка майстерно описує українську міфологію і вірування дохристиянських часів, коли люди надавали силам природи великого значення.
Відкритий фінал дає змогу пофантазувати.
"А що такого особливого у тих казках? То вам не смішки. То вірування народу."
"Ти розумієш, що насправді кожна казкова історія щось колись означала? Кожна оповідь цілком правдива. Їх не просто вигадували, як ти кажеш. Все базується на віруваннях, на певних обрядах, на реальних подіях, врешті-решт."

Коментарі