Екогодина "Ліс - найбільше диво на Землі"

   Екогодина "Ліс - найбільше диво на Землі"
   Ліс - найбільше диво на Землі! Він нагадує про той час, коли на планеті панувала гармонія. Де сьогодні виростає ліс, там відновлюється й природна рівновага.
    Коли вхдиш у ліс, то одразу відчуваєш, що тут і земля якась особлива, і повітря, і вода в джерельці.
    На лісових стежках можна зустріти працівників лісової охорони. Її історія ведеться від 1500 року, коли Венеціанський сенат уперше заснував лісову службу.

    Ми всі - власники лісу. А лісівники опікуються лісами від імені суспільства, дбають про збереження і примноження їх багатств для нас і наших нащадків.
    На земній кулі ліси вкривають до 30% суходолу. А лісистість в Україні - 15,6%. (Для порівняння: Фінляндія заліснена на 84%). Працівники лісового господарства України щороку заліснюють декілька тисяч гектарів низькопродуктивних земель та невгідь. Рукотворний ліс виростає там, де самостійно, без допомоги людини, не міг би з'явитися.

В бібліотеці є прекрасна книжечка "Ліс - скарб для всіх". Видано її за ініціативи та сприяння Товариства лісівників України, з прекрасними фотознімками з архіву Товариства. 
    В ній ви можете прочитати, що таке ліс, про лісові поверхи, про те, що не всі ліси однакові, що боятися в лісі нікого, про крилатих рятівників, про лісових метеорологів, чого не слід робити в лісі, про щедрість лісу. На урок історії - до лісу. Немає лісу без культури.
    Давайте подивимось мультфільм "Пожежа в лісі"



    З одного дерева можна зробити мільйон сірників - і одним сірником можна спалити мільйон дерев!
 

Коментарі