Про чарівні страви і шоколад

    Про чарівні страви і шоколад
      Хвилини здоров'я (всі вікові групи)
   Привіт малі споживачі! Загадаю вам загадку: коли 1+1=3? Не кваптеся з відповіддю: "Ніколи".
     Розповім вам про секрети синергії - у перекладі з грецької мови це слово означає "той, що діє разом". Є продукти, які, поєднуючись у страві, приносять потрійну користь організму. Вживаєте два продукти, а отримуєте три результати.  Запам'ятайте суперкорисні поєднання продуктів.
    Сир+гіркий шоколад.
    Сир із шоколадом заспокоює нерви, протистоїть стресу.
    Синергетична страва: апельсинові дольки з шоколадом. Розтерти виделкою 100 гр м'якого сиру, додати по 20 гр борошна, меленого мигдалю і цукрової пудри. Перемішати. У формочки покласти дольки апельсинів (без кісточок і плівки), зверху - сир. Випікати 20 хвилин при температурі 200 градусів. Посипати потертим гірким шоколадом (гіркий шоколад містить не менш як 55 відсотків натурального какао).
    Риба+часник.
    При поєднанні риби і часнику виникає третій позитивний ефект - така страва захищає від хвороб серця і судин.
   Синергетична страва: брускетта із сьомгою та часником. Брускетта - шматочок хліба, обсмажений на грилі чи сковороді без олії. Брускетту вмочити в оливкову олію, натерти часником. покласти зверху трохи сиру, шматочки огірка і копченої сьомги.
    Вівсянка+яблука.
    Разом запобігають шлунково-кишковим розладам, захворюванням печінки, виводять з організму шлаки.
    Синергетична страва: яблучна гранола. Два зелених яблука подрібнити на пюре з 1 столовою ложкою меду. Додати 300 грамів вівсяних пластівців, по пригоршні мигдалю, волоських горіхів, гарбузового насіння, 1 чайну ложку кориці. Викласти на застелене пергаментом деко, рівномірно розподілити і випікати 30-40 хвилин при температурі 160 градусів, перемішуючи кожні 5 хвилин.
    Будьмо здорові! 


  
 

Коментарі