Один ковток пива

           Один ковток пива
          Читання-обговорення із дітьми мол.шк.віку
         Наслідуючи дорослих, дехто з ваших ровесників пробує слабоалкогольні напої, зокрема пиво. А дарма! Бо один ковток пива - це НЕСМАЧНО. Воно гірке, несмачне. ОГИДНО. Після нього так огидно тхне з рота!
         НЕБЕЗПЕЧНО. За першим ковтком захочеться зробити другй, а це небезпечно - з'явиться алкогольна залежність. Пояснювати, що це біда, не варто - кожен із вас бачить п'яниць повсюди. Видовище не з приємних.
      ШВИДКИЙ ВОРОГ. Що молодший організм, то швидше він звикає до алкоголю. Ти можеш звикнути за кілька тижнів. Вживання спиртних напоїв до 20 років у 80 відсотків людей призводить до алкоголізму.
      СТРАШНО. Твій організм не сприймає алкоголю навіть у невеличких дозах. Він швидко розноситься по всьому тілу і концентрується в головному мозку. Сп'яніння розвивається так швидко, що часто лікаорі не встигають урятувати дитину.
      ОМАНА. Ти маєш знати, що пляшка світлого пива дорівнює 50-60 грамам горілки!
    САМООТРУЄННЯ. Спроба вживання алкоголю в дитячому віці прирівнюється до отруєння. Одне таке отруєння може бути смертельним або ж спричинити чимало хвороб. Для першокласника досить для цього кількох ковтків горілки. Безпечної дози немає! Смертельна для дитини 6-8 років - 100-150 грамів горілки, тобто 2-3 пляшки пива.
      ПІДСТУПНИЙ НАПІЙ. Учені різних країн досліджували вплив пива на людський організм і дійшли висновку: від пива алкоголізм розвивається у 3-4 рази швидше, ніж від інших алкогольних напоїв.
      ЗАГРОЗА ЗДОРОВ'Ю. У пиві є токсичний елемент - кобальт, який "відповідає" за піну. Його тут більше від допустимої норми у 10 разів! Він спричиняє хвороби серця, шлунку.
      А ЦЕ ТЕБЕ ПЕРЕКОНАЄ? Курка, якій до корму додавали трохи алкоголю, несла утричі менше яєць. Бджоли, які скуштували алкоголь, ставали агресивними і розучилися робити стільники. Павук після крихітної дози алкоголю забув, як плести павутину.                                                                                                                                                     




  

Коментарі