Мобільний у руках - пухлина в мозку (пам'ятка)

    Мобільний у руках - пухлина в мозку
     Іноземні вчені довели, що навіть вимкнений мобільний телефон, який лежить біля вас, може руйнувати сон. 
     А чи знаєте ви як правильно користуватися мобільними телефонами? Найнебезпечніше - 30-40 см від голови, тоді інтенсивність опромінення зменшується в 100-150 разів.
     Дітям до 8 років не можна користуватися мобільними телефонами, вважають британські вчені.
Діти, які регулярно користуються мобільником, ризикують отримати пухлини вуха та мозку. Щодо дітей від восьми до чотирнадцяти років, їхні батьки мають самі зважити потребу дитини в такому телефоні.
     Вчені вважають, що дитина особливо вразлива до випромінювань апарату, наслідки якого в довгостроковій перспективі можуть виявитися самими непередбачуваними.
   Електромагнітне випромінювання здатне пошкоджувати молекули ДНК. Адже 80% випромінювання антени поглинається мозком людини.
      Випромінювання мобільних телефонів здатне викликати шкіряні висипи або інші алергічні прояви у людей, які мають алергічну чутливість.
     Аналіз крові 52 людей, які мали алергічну залежність, після півгодинного користування мобільним телефоном показали, що зміни, які відбулися в крові здатні спровокувати алергічні реакції, такі як екзема, астма, сінна гарячка.
     Шведські вчені виявили, що мобільні телефони можуть пошкодувати клітини головного мозку, даючи старт розвитку хвороби Альцгеймера.
     Британська медична асоціація рекомендує користуватись мобільними телефонами так:
- вимикати мобільний, коли він не використовується, і класти якнайдалі від місця сну;
- обмежити тривалість розмов. Максимальна може становити від 40 хв до 3,5-4 години на добу залежно від моделі та її потужності. Бажано розмовляти без перерви не довше як 34 хвилини;
 - вибрати модель, у якому антена міститься в геометричному центрі приладу.



 

Коментарі